Cumpără RCA Online

Asigurări RCA

Compară preţurile asigurării RCA

Cumpără RCA Online

Calculăm noi pentru tine!

Calculăm si te sunăm noi!

Introducere

Conform prevederilor legale în vigoare toate vehiculele înmatriculate care circulă pe drumurile publice trebuie să aibă o asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie (RCA).

Este important de ştiut că asigurarea RCA acoperă doar daunele pe care dvs. le produceţi unor terţe persoane şi nu acoperă daunele produse autovehiculului dvs. Pentru a acoperi şi daunele produse propriului autoturism este nevoie de o asigurare CASCO.

Legea prevede că în cazul în care un vehicul este depistat fără o poliţă RCA valabilă, proprietarul va fi sancţionat cu o amendă cuprinsă între 1000 şi 2000 de lei, dar şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare al maşinii precum şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

Documente necesare încheierii asigurării RCA

În funcţie de statutul legal - persoană fizică său persoană juridică - pentru încheierea poliţei RCA e nevoie de certificatul de înmatriculare al autovehiculului, precum şi de datele de identificare ale proprietarului respectiv datele de identificare ale companiei de leasing. În cazul autovehiculelor în leasing aveţi nevoie şi de datele de identificare ale companiei de leasing şi, în unele cazuri speciale, de acceptul companiei pentru încheierea RCA.

Ce este important de ştiut înainte de încheierea asigurării?

În momentul reînnoirii poliţei de asigurare RCA trebuie luate în vedere următoarele aspecte:

  • Acoperirea teritorială diferă de la o companie de asigurare la alta. Este o informaţie extrem de importantă pentru călătoriile de vacanţă cu maşina în afara ţării. Proprietarul trebuie să se asigure că RCA-ul are valabilitate şi în statele în care plănuieşte să ajungă;
  • Verifică dacă dacă datele folosite pentru CNP sau CUI, oraş, marca autovehiculului, număr de înmatriculare sunt corecte! În caz contrar, astfel de inexactităţi pot afecta prima de asigurare de la -60% la + 200%;
  • Coeficientul de Bonus Malus este elementul ce ţine cont de istoria ta ca şofer şi este important să verifici că acest coeficient a fost calculat corect în noua poliţa. Vezi Bonus Malus Aici!
  • Verifică dacă compania de asigurare are probleme cu plata daunelor. Verifică cu brokerul tău sau în mediul online dacă societatea de asigurare aleasă de tine are probleme cu plata despăgubirilor. Poţi fi acţionat în judecată de către păgubit în cazul în care societatea de asigurare refuză plata despăgubirii sau a unei părţi din aceasta.
  • Poliţa de asigurare nu este valabilă dacă elementele menţionate în poliţă nu corespund cu realitatea. Verifică datele de identificare personale şi ale maşinii, precum şi parametrii tehnici (cilindree, putere, masa maximă, nr. de locuri), pentru a evita problemele care apar în caz de daună;
  • De fiecare dată când încheiaţi o poliţă de asigurare la Siguria.ro, verificaţi cu operatorul de la call-center-ul companiei noastre exactitatea şi valabilitatea datelor introduse.

Ce este important de ştiut după încheierea asigurării?

După plata poliţei de asigurare trebuie să ai în vedere:

  • Să îţi aduci aminte de termenul de expirare al poliţei RCA. Nu întotdeauna compania ce a încheiat asigurarea îţi va reaminti că îţi expira asigurarea şi rişti astfel să circuli neasigurat fără să intenţionezi acest lucru;
  • Păstrează RCA-ul în maşină împreună cu o copie şi un duplicat al certificatului de înmatriculare. Vei avea nevoie de aceste documente în cazul unui accident. În niciun caz nu da originalul poliţei RCA unei alte persoane!
  • Siguria.ro lucrează pentru dvs. şi are grijă să vă înştiinţeze printr-un mesaj telefonic înainte ca poliţa RCA să expire.

Vrei să te sunam noi?

Te sunăm in maximum 30 de minute să te ajutăm să afli care sunt cele mai bune preţuri pentru Asigurări şi vei alege poliţa pe care o doresti...