Asigurare Transportatori

Asigurare Transportatori

Calculăm noi pentru tine!

Cere o ofertă!

Asigurare Transportatori

Asigurarea Cargo oferă protecţia bunurilor în timpul transportului, pentru mărfurile tale sau ale clienţilor tăi. În timpul transportului se pot întâmpla multe lucruri neprevăzute, în urma cărora bunurile pot fi avariate, fie că asiguri bunurile tale în timpul transportului, sau pe cele aparţinând clienţilor tăi, pe care tu le transporţi.

Asigurarea este valabilă pe toată durata călătoriei şi, suplimentat, valabilitatea poate fi extinsă şi pentru perioada încărcării - descărcării sau a depozitării, precum şi pentru situaţii speciale.

În funcţie de perioada asigurată şi de tipul de marfă, asigurările Cargo pot fi împărţite în trei categorii.

 • Toate riscurile, cu excepţia întârzierilor, ambalării insuficiente sau pierderile uzuale.
 • A doua categorie include pierderea sau avarierea bunurilor în unul din cazurile următoare: incendiu, explozie, eşuare, scufundarea sau răsturnarea navei, impactul cu o altă navă sau alte obiecte din jur în afara apei, descărcarea bunurilor în alt port din motive de securitate, pătrunderea apei în zona de depozitare precum şi căderea coletului în timpul încărcării sau descărcării.
 • A treia categorie include pierderea sau avarierea bunurilor în cazul în care apare una dintre următoarele situaţii: incendiu sau explozie, eşuare, scufundarea sau răsturnarea navei, coliziuni cu alte nave sau orice obiect, altul decât apa, descărcarea bunurilor în alt port din motive de siguranţă şi aruncarea peste bord.

CMR / RTR

Transportul de marfă implică un risc şi o responsabilitate pe care o poţi acoperi cu o asigurare adecvată a bunurilor şi mărfurilor, iar în funcţie de limitele teritoriale în care operezi acestea sunt de două feluri: CMR şi RTR.

 • CMR. Asigurarea mărfurilor transportate pe şosea în calitate de cărăuş, în traficul internaţional.

Riscuri asigurate: Avarierea mărfurilor sau pierderea acestora în conformitate cu prevederile Convenţiei semnate la Geneva în 1956, cu referire la contractul de transport internaţional.

 • RTR. Asigurarea mărfurilor transportate pe şosea în calitate de cărăuş pe teritoriul României.

Riscuri asigurate: Avarierea mărfurilor sau pierderea acestora în tipul transportului rutier realizat cu un vehicul autorizat. Poliţa este valabilă din momentul primirii mărfurilor şi până la predarea acestora.

Riscuri suplimentare ce pot fi cuprinse în poliţa de asigurare

 • Furt
 • Alterarea sau deprecierea mărfurilor transportate cu un automobil dotat cu instalaţie frigorifică, în urma defecţiunilor apărute la această instalaţie în timpul transportului.
 • Alterarea sau deprecierea din cauza îngheţului a mărfurilor transportate cu un automobil dotat cu instalaţie de încălzire, în urma defecţiunilor apărute la această instalaţie în timpul transportului.

Poliţa de asigurare pentru transport poate fi încheiată pe o perioadă determinată sau pentru un singur transport.

Operator rutier (ROTR)

Răspunderea operatorului de transport rutier poate fi preluată de asigurator, raspundere ce îi revine conform OG 980/2011 în care se menţionează obligativitatea operatorului de a avea capacitatea financiară de 9.000 euro pentru prima maşină şi de 5.000 euro pentru cea de-a doua maşină.

Prejudiciile materiale produse unor terţe persoane în calitate de beneficiari ai serviciilor de transport, sunt acoperite de poliţa asiguratului dacă debitul către terţi nu s-a stins în urma plăţilor făcute către debitori.

Poliţa de asigurare Cargo va despăgubi terţii în limita răspunderilor prevăzute pentru:

 • Daune materiale produse terţilor în urma neonorării unor contracte sau ca urmare a declanşărilor procedurilor judiciare de lichidare a asiguratului.
 • Cheltuieli suplimentare făcute pentru onorarea contractelor de transport încheiate.
 • Cheltuieli de judecată.
 • Expertize făcute cu acordul asiguratului.

Vrei să te sunam noi?

Te sunăm in maximum 30 de minute să te ajutăm să afli care sunt cele mai bune preţuri pentru Asigurări şi vei alege poliţa pe care o doresti...